Over Molensinbeeld.nl

Alle wind- en watermolens van Nederland op beeld vastgelegd.

Na jarenlange reizen door ons land, per auto of met caravan, camper, per fiets, te voet en zelfs per boot is eind 2014 onze doelstelling bereikt. Wij hebben, op een enkele molen na, alle molens van ons land bezocht en gefotografeerd.

Wij willen met onze foto’s de hele wereld laten genieten van dit onvervangbare culturele erfgoed en aantonen hoe beeldbepalend de molens van ons land voor landschap, dorpen en steden zijn.
Wij hebben tijdens deze fototochten, van vele tienduizenden kilometers, veel van ons land gezien en volop genoten. Wij hebben daarbij ontelbare problemen moeten oplossen, omdat vele molens zeer moeilijk bereikbaar zijn. Maar het is gelukt. Voor vele foto’s moesten wij soms drie of vier keer terug om een redelijke foto te maken. Het weer speelde daarbij een belangrijke rol. Na het bereiken van deze mijlpaal, gaan we verder met het verbeteren van de kwaliteit van de huidige foto’s op de site. Het mooie aan deze hobby is dan ook: je bent nooit klaar.

OP DE SITE STAAN OP DIT MOMENT 1261 MOLENS.

Wij kunnen ons voorstellen dat velen graag een afdruk van een bepaalde molen willen hebben, of bijvoorbeeld alle molens uit Amsterdam, Schiedam, Haarlem Alkmaar of andere groepen molens of een molen uit de streek waar u geboren bent of dankbare herinneringen aan heeft. Wellicht wilt u iemand een origineel cadeau laten bezorgen of uw eigen huis, kantoor, wachtkamer, werkplek enz. verfraaien met een foto en zo uw bekenden laten genieten van onze Hollandse molens. Wij stellen u graag in de gelegenheid om een afdruk van elke molen die u wenst bij ons te bestellen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERADe frames zijn drie cm dik en het canvas bestaat uit 100% katoen. Er wordt geprint met de nieuwste printtechnieken van dit moment en de inkten zijn UV-bestendig en verkleuren daarom nooit in de zon. Tijdens het verzendproces wordt het doek, de afdruk, voorzien van een beschermende folie en vervolgens in een stevige kartonnen verzendverpakking verpakt. Hierdoor worden beschadigingen tijdens het transport tot een minimum beperkt. De afdrukken worden gratis thuis bezorgd in Nederland en België. Zie voor formaten en prijzen elders op de site.

De Vereniging de Hollandse Molen draagt zorg voor deze, voor ons land, zulke kenmerkende bouwwerken en wij zijn de vereniging dan ook erg dankbaar voor het vele goede werk.

Wij willen ook de vereniging De Hollandse Molen, zodra dit mogelijk is, ondersteunen en zullen van elke bestelde foto een nader te bepalen bedrag aan hen overmaken.